Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karp w sosie borowikowym
z orzechami włoskimi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Całą rybę podziel na dzwonko, jeśli używasz płatów, pokrój je w paski o szerokości ok. 5 cm.  Przypraw karpia solą i pieprzem, obtocz w mące i obsmaż na maśle. Przełóż na talerz.
    2. Na tę samą patelnię wlej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj grzyby, smaż do miękkości. Orzechy lekko przesiekaj, dodaj do grzybów.
    3. Zalej śmietanką, wymieszaj, dopraw. Na sosie ułóż rybę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu 15 minut. Obsyp posiekaną natką pietruszki.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów