Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żeberka ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej sosem i posyp sezamem. Zapiekaj 35 min w temperaturze 200°C.
- Marchew ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru. W woku lub szerokiej patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj imbir, cebulę pokrojoną w piórka i roztrzepane jajka. Smaż mieszając, aż jajka się zetną.
- Następnie dodaj ugotowaną marchew, kiełki soi i kapustę pekińska, a potem partiami ryż. Dobrze wymieszaj i smaż 4 minuty. W międzyczasie dopraw sosem sojowym, cukrem, pieprzem i zapiekaną cebulką. Żeberka podawaj z ryżem posypanym dymką.
Czas przygotowania 60 min, porcja dla 4 osób.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5