Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rozmrożone krewetki pokrój na mniejsze kawałki (ogonki usuń) i zmiksuj blenderem z pastą curry i imbirem.
- Masę krewetkową przełóż do miski, dodaj jajko, dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem rybnym, sokiem z połowy limonki i pieprzem. Dodaj groszek konserwowy, połowę papryki chili i dymki, dobrze wymieszaj.
- Czubatą łyżką podziel na porcje. Dłońmi uformuj kulki, spłaszcz je na placuszki i oprósz z obu stron mąką.
- Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane. Po usmażeniu odkładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Podawaj z sosem przygotowanym z sosu rybnego, wymieszanego dobrze z cukrem, resztą papryczki chili oraz dymki i sokiem z połowy limonki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5