Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Zagotuj 1,5 l wody i wrzuć do niej 1 łodyżkę trawy cytrynowej rozgniecioną nożem oraz obierki imbiru. Gotuj ok. 30 min, a następnie usuń wszystkie przyprawy.
- W międzyczasie namocz grzyby Mun w zimnej wodzie przez ok. 30 min, a następnie w tej samej wodzie ugotuj.
- Do wywaru dodaj imbir, drugą drobno pokrojoną łodyżkę trawy cytrynowej (pamiętaj, by zdjąć pierwszą warstwę), pastę Tom Yum, sos rybny i cukier trzcinowy. Zamieszaj i gotuj chwilę na małym ogniu.
- Dodaj krewetki, sok z 1 limonki, ugotowane grzyby Mun, papryczkę chili oraz pomidorki. Gotuj ok. 10 min. Podawaj z listkami kolendry i cząstkami limonki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5