Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie przez 30 min, a gdy zrobi się biały odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
- Żółtka porządnie roztrzep i wylej cienkim strumieniem na rozgrzaną patelnię, tak by powstał wzór przypominający kratkę. Odłóż do dekoracji.
- Tofu zrumień z każdej strony na rozgrzanym oleju.
- Resztę oleju kokosowego bardzo mocno rozgrzej na patelni. Wbij jajka i energicznie zamieszaj. Dodaj krewetki i usmażone tofu, a następnie makaron.
- Zmniejsz ogień do połowy i smaż mieszając przez 4 min. Dodaj sos Pad Thai, orzechy, dymkę i odsączone kiełki soi. Dopraw sokiem z 1 limonki i cukrem trzcinowym. Każdą porcję podaj z połówką limonki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5