Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć pozbawione ogonków krewetki oraz czosnek i smaż kilka minut ciągle mieszając, by nie przypalić czosnku. Odłóż na talerz.
- Przekrojone marchewki pokrój pod skosem na kawałki i razem z brokułem podgotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru.
- W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego, dodaj cebulę i imbir pokrojony w drobną kostkę. Smaż kilka minut, aż cebula się przyrumieni, a następnie dodaj krewetki z czosnkiem i ugotowane warzywa. Wymieszaj.
- Danie podlej 1,5 szklanki przegotowanej wody i dopraw do smaku sosem ostrygowym, olejem sezamowym, sosem sojowym i cukrem. Żeby zagęścić sos, na koniec, małym strumieniem, cały czas mieszając, wlej skrobię ziemniaczaną rozrobioną w 3 łyżkach wody.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5