Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Makaron zalej zimną wodą i odstaw na 30 min, następnie odcedź i pokrój na krótsze kawałki.
- Steki z udźca jagnięcego dopraw do smaku solą i pieprzem, delikatnie nasmaruj częścią oleju kokosowego i usmaż na patelni grillowej, po 5 min z każdej strony. Następnie wstaw je na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 165°C.
- W woku rozgrzej resztę oleju i podsmaż na nim cebulę, czosnek i imbir. Cały czas mieszając dodaj najpierw roztrzepane jajka, a po chwili chili, makaron i jagnięcinę pokrojoną w paski.
- Smaż mieszając, aż makaron będzie miękki. Dopraw do smaku sosem sojowym, sosem ostrygowym i sosem rybnym, zmniejsz ogień i dobrze wymieszaj. Pod koniec smażenia dodaj listki bazylii, pomidorki i zapiekaną cebulkę.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5