Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie oprósz 3 łyżkami skrobi ziemniaczanej. Smaż małymi partiami w głębokim tłuszczu (2 łyżki oleju odłóż). Usmażone mięso odkładaj na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- W woku rozgrzej pozostałe 2 łyżki oleju kokosowego. Podsmaż na nim imbir, papryczki chili i cebulę, następnie dodaj kurczaka, orzechy i paprykę. Smaż cały czas energicznie mieszając.
- Podlej całość 1 szklanką przegotowanej wody, dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem sojowym, olejem sezamowym i cukrem. Na koniec zagęść sos, wlewając małym strumieniem zawiesinę z 1 łyżki skrobi ziemniaczanej rozprowadzonej w 3 łyżkach wody. Cały czas mieszaj.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5