Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filety z dorsza dopraw solą, pieprzem, sokiem z 2 limonek i połową sosu rybnego. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym 1 łyżką oleju kokosowego i piecz w temperaturze 180°C przez 15 min.
- W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego. Podsmaż na nim imbir, czosnek i cebulę. Dodaj sos Sambal Oelek, kapustę pekińską, kolby kukurydzy i smaż razem, cały czas energicznie mieszając.
- Do smażących się warzyw dodaj listki bazylii i pół szklanki przegotowanej wody. Dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym, sosem rybnym, cukrem i pieprzem. Następnie powoli wlej zawiesinę ze skrobi ziemniaczanej i 3 łyżek wody. Gotuj mieszając, aż sos zgęstnieje.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5