Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filety podziel na 4 porcje, każdą przypraw solą i pieprzem. Następnie obtocz lekko w mące i usmaż na złoto z obu stron. Do rondla włóż fasolkę, wlej ¼ szklanki wody, posól, przykryj i gotuj ok. 5 min, aż będzie miękka. Dodaj masło, koperek i wymieszaj. Przypraw do smaku.
- W rondelku zagotuj wodę z octem. Jajka wbij do małej miseczki i delikatnie wlej, znad samej powierzchni, do lekko wrzącej wody. Gotuj ok. 4 min (żółtko ma pozostać płynne), delikatnie wyjmij łyżką cedzakową. Na talerzach serwuj łososia na porcji fasolki, z jajkiem na wierzchu.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak więcej przepisów na www.biedronka.pl/przepisy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5