Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotleciki z karpia z sosem pieczarkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Karpia oczyść z ości i skóry, zmiel w maszynce do mięsa. Drobno posiekaj i zeszklij na oleju cebulę. Połowę dodaj do ryby wraz z poszatkowanym koprem. Bułkę namocz przez 10 min w mleku i dodaj do rybnej masy. Dopraw do smaku, formuj kotleciki, każdy obtocz w bułce tartej i smaż na złoto na oleju.
    2. Na patelnię z pozostałą cebulą dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, smaż, aż staną się złote. Wlej śmietankę, dopraw do smaku i gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ciepłymi kotlecikami i ryżem lub puree ziemniaczanym.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów