Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w ok. 0,5 cm plastry (ważne, by nie płukać już pokrojonych kartofli, aby nie wypłukać z nich skrobi). Włóż razem z cebulą do garnka, wlej śmietankę i mleko, gotuj, aż lekko zmiękną, ok. 10 minut.
- Ziemniaki przełóż do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem. Na wierzchu ułóż pokrojonego w kostkę łososia (bez skóry).
- Mleko pozostałe po gotowaniu ziemniaków dopraw solą i pieprzem, zalej nim składniki zapiekanki, wierzch posyp szczypiorkiem. Zapiekaj w temp. 190°C, aż sos zgęstnieje, a wierzch ładnie się zarumieni.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5