Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zapiekanka z łososia i ziemniaków

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w ok. 0,5 cm plastry (ważne, by nie płukać już pokrojonych kartofli, aby nie wypłukać z nich skrobi). Włóż razem z cebulą do garnka, wlej śmietankę i mleko, gotuj, aż lekko zmiękną, ok. 10 minut. 
    2. Ziemniaki przełóż do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem. Na wierzchu ułóż pokrojonego w kostkę łososia (bez skóry). 
    3. Mleko pozostałe po gotowaniu ziemniaków dopraw solą i pieprzem, zalej nim składniki zapiekanki, wierzch posyp szczypiorkiem. Zapiekaj w temp. 190°C, aż sos zgęstnieje, a wierzch ładnie się zarumieni.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów