Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Łopatkę natrzyj mieszanką oleju, musztardy, czosnku, cukru, cynamonu, imbiru, ostrej papryki oraz soli. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wstaw do lodówki na całą noc lub przynajmniej na 2-3 godziny. Podlej sokiem pomarańczowym, piecz w 130°C przez 4 godz. Po upieczeniu mięso powinno odpocząć 30 min pod folią aluminiową. Łopatkę podziel za pomocą 2 widelców.
- Bataty obierz, pokrój w kostkę 3x3 cm. Wymieszaj z roztopionym masłem, dopraw solą i pieprzem. Ułóż na papierze do pieczenia. Zapiekaj do miękkości przez 30-35 min w 200°C. Następnie zmiksuj na gładkie puree.
- Z ananasa wytnij twardy środek i obierz ze skóry. Pokrój w drobną kostkę, przełóż do miski. Dodaj czerwoną cebulę, pomidora, natkę pietruszki. Skrop oliwą, sokiem z cytryny i dopraw brązowym cukrem, solą i ostrą
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5