Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wieprzowinę przygotowujemy wg informacji podanej na opakowaniu.Na rozgrzanej patelni podsmażamy z masłem drobno pokrojoną cebulę.Gdy cebula się zrumieni, dodajemy pokrojone grzyby.
- Całość podsmażamy do momentu, aż grzyby zaczną się rumienić. Dodajemy śmietankęi wszystko razem powoli gotujemy. Następnie dodajemy drobno posiekany tymianek. Wieprzowinę rwiemy w drobne kawałki i łączymy z sosem.
- Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z gorącymi kopytkami. Przed podaniem posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki.
porcja dla 5 osób
czas przygotowania ok. 35 min.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5