Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wołowinę przygotowujemy wg informacji podanej na opakowaniu. Warzywa kroimy w drobne paski grubości zapałki, papryczki Jalapenio w bardzo drobną kostkę, a sałatę lodową w średniej grubości paski.
- Kruchą wołowinę Podgrzewamy na patelni i skrapiamy sokiem z limonki. Tortillę podgrzewamy przez chwilę na patelni do uzyskania lekko rumianej barwy i delikatnej chrupkości. Smarujemy cienką warstwą pasty z czerwonej fasoli.
- Następnie umieszczamy na niej wymieszane z warzywami mięso. Całość zawijamy w rulon i tortilla gotowa! Podajemy z kwaśną gęstą śmietaną.
porcja dla 4 osób
czas przygotowania ok. 45 min.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5