Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wieprzowinę przygotowujemy wg informacji podanej na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem roślinnym lub masłem klarowanym podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Podczas smażenia cebulę solimy, by szybciej zmiękła i nabrała koloru.
- Ziemniaki obieramy i gotujemy tak, aby się nie rozpadały, a następnie kroimy w kostkę. Do zrumienionej cebuli dodajemy ziemniaki i delikatnie mieszamy, uważając, by ich nie pokruszyć. Po chwili dodajemy mięso.
- Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Wykładamy na ciepły talerz i przykrywamy jajkiem sadzonym.
porcja dla 5 osób
czas przygotowania ok. 35 min.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5