Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kiełbaski pieczone w marmoladzie cebulowej

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kiełbaski ułożyć w brytfance. Delikatnie posmarować musztardą i wstawić na 35-40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C z włączoną funkcją grilla lub z termoobiegiem. W połowie pieczenia odwrócić je na drugą stronę. 
    2. Cebulę i śliwki włożyć do rondla lub wysokiej patelni i dusić na maśle przez 10 minut. Jeśli zaczną przywierać, podlać odrobiną wody. Doprawić kminkiem, majerankiem, odrobiną soli i pieprzu. 
    3. Dusić przez ok. 30 min, aż cebula całkowicie zmięknie. Upieczone kiełbaski posmarować miodem, obłożyć marmoladą ze śliwek i cebuli. Brytfankę szczelnie nakryć folią aluminiową i wstawić na kolejne 10 minut do piekarnika. Podawać na ciepło lub na zimno.

    Przepis mamy pani Elżbiety z Przemyśla 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów