Kiełbaski pieczone w marmoladzie cebulowej
Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kiełbaski ułożyć w brytfance. Delikatnie posmarować musztardą i wstawić na 35-40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C z włączoną funkcją grilla lub z termoobiegiem. W połowie pieczenia odwrócić je na drugą stronę.
- Cebulę i śliwki włożyć do rondla lub wysokiej patelni i dusić na maśle przez 10 minut. Jeśli zaczną przywierać, podlać odrobiną wody. Doprawić kminkiem, majerankiem, odrobiną soli i pieprzu.
- Dusić przez ok. 30 min, aż cebula całkowicie zmięknie. Upieczone kiełbaski posmarować miodem, obłożyć marmoladą ze śliwek i cebuli. Brytfankę szczelnie nakryć folią aluminiową i wstawić na kolejne 10 minut do piekarnika. Podawać na ciepło lub na zimno.
Przepis mamy pani Elżbiety z Przemyśla
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5