Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka po radomsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaczkę umyć i natrzeć solą, pieprzem, majerankiem oraz czosnkiem. Odstawić ją w chłodne miejsce na 2 godziny. Kaszę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. 
    2. Na połowie masła podsmażyć cebulę, aż do uzyskania ciemnozłotego koloru, przez około 6-7 minut. Ugotowaną kaszę wyjąć z woreczków i wymieszać z cebulą, doprawić solą i pieprzem. 
    3. Tak przygotowanym farszem nadziać kaczkę. Zszyć ją i umieścić w brytfance. Posmarować pozostałym roztopionym masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec 2 godziny. Upieczone porcje mięsa podawać z kaszą.

    Przepis mamy 
pani Aleksandry ze Swarzędza 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów