Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotleciki z łososia

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. Na patelni rozgrzać oba rodzaje oleju. Podsmażyć na nim przez 5 min pora, czosnek i pomidory suszone. Odstawić do przestudzenia, a następnie wymieszać z natką pietruszki. 
    2. Z łososia zdjąć skórę i zmielić go w maszynce o grubych oczkach lub drobno posiekać. W misce wymieszać ziemniaki, podsmażone warzywa, łososia, jajko, mąkę, bułkę tartą oraz skórkę z cytryny. 
    3. Uformować dowolnej wielkości kotleciki, każdy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju, około 2-3 minuty z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 
 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów