Kotleciki z łososia
Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. Na patelni rozgrzać oba rodzaje oleju. Podsmażyć na nim przez 5 min pora, czosnek i pomidory suszone. Odstawić do przestudzenia, a następnie wymieszać z natką pietruszki.
- Z łososia zdjąć skórę i zmielić go w maszynce o grubych oczkach lub drobno posiekać. W misce wymieszać ziemniaki, podsmażone warzywa, łososia, jajko, mąkę, bułkę tartą oraz skórkę z cytryny.
- Uformować dowolnej wielkości kotleciki, każdy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju, około 2-3 minuty z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5