Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zupa krem z kiszonych ogórków ze smażonym sumem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W garnku rozgrzać masło z olejem. Dodać cebulę, czosnek, pietruszkę, seler, marchew, ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Smażyć na średnim ogniu przez 7-8 minut, a następnie zalać wywarem. Gotować 20 minut, aż warzywa zmiękną. Dodać ogórki kiszone i gotować dodatkowe 20 minut. 
    2. Po tym czasie wyjąć liście laurowe i ziele angielskie. Dodać szczypiorek, koperek oraz śmietankę. Zupę zmiksować na gładki krem i delikatnie zagotować. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru.
    3. Suma pokroić w plastry grubości 0,5 cm, zalać maślanką i doprawić solą oraz pieprzem. Następnie rybę obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzanym oleju po 1 minucie z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Zupę podawać ze smażonym sumem.

    Przepis specjalnie 
dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń 
 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów