Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wyśmienita babka orzechowo-czekoladowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wszystkie składniki  za wyjątkiem kawy dokładnie wymieszać mikserem na jednolitą masę (trochę mielonych orzechów odłożyć do dekoracji). Wlać ją do formy wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić na 60-70 min do piekarnika rozgrzanego do 160°C. 
    2. Po upieczeniu pozostawić w formie jeszcze przez 10 minut. W tym czasie przygotować napar z kawy i 4 łyżek wrzątku. Nasączyć nim babkę. W rondelku stopić masło, dodać mleczną czekoladę i wymieszać, aż powstanie polewa. 
    3. Wystudzoną babkę udekorować polewą i mielonymi orzechami.

    Przepis mamy pana Bartłomieja z Odrzykonia 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów