Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Królik w warzywach

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Królika podziel na części, dopraw solą i pieprzem, obtocz lekko w mące i usmaż na złoto na oleju. Zdejmij z ognia.
    2. Na tej samej patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, ziele angielskie i liść laurowy, a następnie krążki cukinii. Zalej bulionem, dodaj z powrotem mięso, dopraw tymiankiem.
    3. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a sos lekko zgęstnieje, ok. 30 minut. Dopraw do smaku.

    Autorką przepisów jest Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów