Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pasta z ciecierzycy i buraków

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ciecierzycę namocz przez noc, a następnie ugotuj do miękkości. Buraka zawiń w folię aluminiową i upiecz do miękkości w temperaturze 200°C.
    2. Obierz ze skórki. Ciecierzycę zmiksuj z burakiem, oliwą i czosnkiem na gładką pastę, dodając w razie potrzeby trochę wody po gotowaniu ciecierzycy.
    3. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

    Autorką przepisów jest Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów