Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mandarynki obierz, podziel na cząstki. Czekoladę rozpuść. Kawałki mandarynki zamaczaj do połowy w czekoladzie.
- Odkładaj na arkusz papieru do pieczenia. Posyp dodatkami, włóż do lodówki na ok. 30 minut, by czekolada zastygła.
Marzysz o świeżym deserze idealnym na wiosnę lub lato? Zapomnij o ciężkich ciastach – czas na coś orzeźwiającego i owocowego. Świetnym wyborem będą mandarynki w czekoladzie. Słodycz przełamana lekką kwaskowatością to doskonałe połączenie smaków, które sprawdzi się zarówno jako deser, jak i smaczna przekąska na przyjęciach, również tych na świeżym powietrzu. Mandarynki w czekoladzie można zabrać ze sobą wszędzie bez ryzyka, że ich wygląd i smak stracą na wartości. Dodatki w postaci wiórków kokosowych oraz posiekanych orzechów lub migdałów dopełnią smak tej mało wymagającej, lecz jakże pysznej potrawy. Ponadto będą przyjemnie chrupały pod zębami oraz nadadzą całości wyjątkowo ładny wygląd – niczym z wystawy luksusowej cukierni! Przepis na mandarynki w czekoladzie to świetna propozycja nawet dla osób mniej doświadczonych w kuchni, wykonanie tego słodkiego dania jest bowiem niesłychanie łatwe. Zasmakują w niej na pewno zarówno małe, jak i duże łakomczuchy.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5