Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mandarynki w czekoladowej polewie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mandarynki obierz, podziel na cząstki. Czekoladę rozpuść. Kawałki mandarynki zamaczaj do połowy w czekoladzie.
    2. Odkładaj na arkusz papieru do pieczenia. Posyp dodatkami, włóż do lodówki na ok. 30 minut, by czekolada zastygła.

    Marzysz o świeżym deserze idealnym na wiosnę lub lato? Zapomnij o ciężkich ciastach – czas na coś orzeźwiającego i owocowego. Świetnym wyborem będą mandarynki w czekoladzie. Słodycz przełamana lekką kwaskowatością to doskonałe połączenie smaków, które sprawdzi się zarówno jako deser, jak i smaczna przekąska na przyjęciach, również tych na świeżym powietrzu. Mandarynki w czekoladzie można zabrać ze sobą wszędzie bez ryzyka, że ich wygląd i smak stracą na wartości. Dodatki w postaci wiórków kokosowych oraz posiekanych orzechów lub migdałów dopełnią smak tej mało wymagającej, lecz jakże pysznej potrawy. Ponadto będą przyjemnie chrupały pod zębami oraz nadadzą całości wyjątkowo ładny wygląd – niczym z wystawy luksusowej cukierni! Przepis na mandarynki w czekoladzie to świetna propozycja nawet dla osób mniej doświadczonych w kuchni, wykonanie tego słodkiego dania jest bowiem niesłychanie łatwe. Zasmakują w niej na pewno zarówno małe, jak i duże łakomczuchy. 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos