Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Panzerotti nadziewane Mozzarellą, pomidorkami i salami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W niewielkiej ilości ciepłej wody rozpuść drożdże wraz z cukrem. Powstały zaczyn wlej do miski z mąką, dodaj sól i oliwę. Zagnieć ciasto, dodając powoli ok. 200 ml ciepłej wody, aż będzie gładkie i elastyczne.
    2. Podziel je na 10 części i uformuj kulki. Odłóż je na czystą ściereczkę,  przykryj drugą i odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W dużym garnku rozgrzej olej.
    3. 
W międzyczasie wymieszaj w misce Mozzarellę, salami i pomidorki, dopraw je solą i oregano. Kulki ciasta rozwałkuj na grubość około 0,5 cm, na każdym placku połóż porcję nadzienia. Zamknij panzerotti tak jak pierogi, dociskając mocno brzegi ciasta.
    4. Smaż po 1-2 sztuki jednocześnie, aż nabiorą złocistego koloru. Usmażone układaj na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj na gorąco.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów