Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Lazania z ragù i beszamelem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W głębokiej patelni lub garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, marchew i seler. Dodaj rozmaryn oraz liść laurowy, a następnie mięso i smaż przez kilka minut. Wlej wino i poczekaj aż odparuje, po czym dodaj passatę. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem co najmniej 2 godziny. 
    2. Pod koniec dopraw solą i pieprzem, wlej mleko i wymieszaj. Prostokątne naczynie do zapiekania wysmaruj masłem. Na dnie ułóż płaty makaronu, na nich warstwę mięsa i kolejną warstwę makaronu. 
    3. Na wierzchu rozsmaruj beszamel, rozłóż warstwę mięsa, posyp Parmezanem i przykryj następną warstwą makaronu. Powtarzaj, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny tworzyć kolejno: beszamel, mięso i ser. 
    4. Naczynie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, zapiekaj około 30 minut.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów