Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron lumaconi z klopsikami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Chleb namocz w mleku. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na małym ogniu cebulę. Następnie dodaj czosnek i smaż około 5 minut. Dodaj passatę, dopraw i duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.
    2. W dużej misce wymieszaj mięso, namoczony chleb, pietruszkę, jajko oraz połowę parmezanu. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wyrób dokładnie masę, a następnie uformuj z niej malutkie klopsiki. 
    3. Włóż je do prawie gotowego sosu i gotuj 30 minut na małym ogniu. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Dodaj do gorącego sosu, wymieszaj. Przed podaniem posyp resztą sera. 

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów