Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Risotto z serem Gorgonzola, gruszkami i orzechami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W garnku rozpuść około 30 g masła i zeszklij na nim cebulę. Dodaj ryż i smaż przez 2 min, po czym podlej winem i poczekaj, aż odparuje. Wlej część bulionu i gotuj, cały czas mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Stopniowo dolewaj pozostały bulion, aż ryż będzie niemal ugotowany (ok. 16 min). 
    2. Jedną z gruszek zmiksuj za pomocą blendera i razem z drugą pokrojoną, Gorgonzolą i orzechami dodaj do risotto. Zamieszaj, gotuj przez chwilę, po czym zdejmij z ognia. 
    3. Dodaj pozostałe masło i ser Grana Padano, wymieszaj. Risotto powinno mieć kremową, delikatnie rozlewającą się na talerzu konsystencję.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos