Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorada w szalonej wodzie”

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorady umyj pod bieżącą wodą. Do środka każdej ryby włóż ząbek czosnku, 2-3 listki bazylii oraz szczyptę soli.
    2. Na dno dużego naczynia żaroodpornego wlej oliwę, ułóż w nim dorady. Obłóż je pomidorkami, resztą bazylii i czosnkiem pokrojonym w plasterki. Dopraw solą i pieprzem, a następnie zalej 125 ml wody i winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz około 20-25 minut.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów