Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Flaki po rzymsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i podsmaż boczek. Następnie dodaj marchewkę, seler naciowy i cebulę, a po chwili czosnek. Smaż przez kilka minut. 
    2. Rozgrzej żeliwny garnek i włóż do niego flaki, podsmażony boczek wraz z warzywami, wlej wino. Wymieszaj i poczekaj, aż alkohol odparuje. Dodaj sól i pieprz, wlej rozdrobnione pomidory i ok. 300 ml bulionu. 
    3. Gotuj około 1,5 godziny, dodając bulion, jeśli całość zbyt zgęstnieje. Przed podaniem posyp danie startym serem Pecorino i polej odrobiną oliwy.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów