Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, czosnkiem i koperkiem. Długim wąskim nożem wykonaj kieszeń w przekroju polędwiczki, przez całą długość. Nadziej mięso powstałym farszem, zwiąż sznurkiem gastronomicznym, aby ser nie wypływał na zewnątrz. Dopraw polędwiczkę solą i pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na oleju obsmaż polędwiczkę z każdej strony, do uzyskania rumianego koloru. Wstaw do piekarnika na 15 min, w naczyniu do zapiekania. Po tym czasie wyjmij, odstaw na 10 min, aby odpoczęła.
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W głębszej patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj cebulę z czosnkiem. Smaż 2 min na średnim ogniu, dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietankę, zagotuj. Następnie dodaj szpinak i pomidorki koktajlowe, całość duś 5 min. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj makaron ze szpinakiem i pomidorkami, posyp startym parmezanem. Polędwiczkę podawaj pokrojoną w plastry z makaronem ze szpinakiem i pomidorkami.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5