Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki w „mundurkach” obgotuj około 15-17 minut w osolonym wrzątku, powinny lekko zmięknąć. Odstaw, aby całkowicie przestygły. Następnie za pomocą łyżki wybierz jak najwięcej miąższu, aby powstało miejsce na farsz. Pamiętaj, nie uszkodź skórki. W misce wymieszaj ser, szczypiorek, masło oraz posiekany miąższ ziemniaczany. Całość dopraw solą i pieprzem. Napełnij ziemniaki powstałym farszem. Zawiń w folię aluminiową, tak aby nie dotykała farszu. Ponieważ podczas podgrzewania może się przykleić.
- Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę na mocnym ogniu przez 2 minuty, co chwilę mieszając. Dodaj paprykę, czosnek, smaż dodatkowe 2-3 minuty. Dołóż koncentrat pomidorowy oraz wodę. Dopraw cukrem, oregano, ostrą papryką i solą. Podduś przez 3-4 minuty na małym ogniu.
- Kaszankę zawiń pojedynczo lub podwójnie w folię aluminiową razem z porcją aromatycznych warzyw. Ziemniaki i kaszankę ułóż na rozgrzanym grillu. Opiekaj przez 10-12 minut, w połowie czasu kaszankę obróć na drugą stronę. Kaszankę podawaj z faszerowanym ziemniakiem.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5