Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Piekarnik rozgrzej do 190°C. Buraki zawiń w folię aluminiową, zapiekaj 40-45 minut do miękkości. Odłóż aby przestygły, obierz ze skórki. Pokrój w cienkie plasterki, dopraw solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj szpinak, smaż przez 1 minutę cały czas mieszając. Dodaj utarty czosnek, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Smaż dodatkową minutę, na małym ogniu.
- Ser do kanapek wymieszaj z posiekanymi rodzynkami.
- Pieczywo przekrój na pół. Na każdą ciabatte ułóż porcję sera do kanapek, następnie buraczki, pomidory i szpinak. Przykryj drugim kawałkiem pieczywa.
- Zapiekaj w 190°C przez 5-7 minut.
Składniki dla 4 osób
Poziom trudności: średni ze wskazaniem na łatwy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5