Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorada z pieca z papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorady umyj i odsącz na ręczniku papierowym. Dopraw je solą. Do wnętrza każdej ryby włóż natkę pietruszki oraz kawałek boczku.
    2. Cebule i czosnek z dodatkiem liścia laurowego zeszklij na 3 łyżkach oliwy w brytfance lub na patelni, którą będzie można wstawić do piekarnika.
    3. Na cebuli połóż dorady, obłóż je plasterkami papryki i pomidorów. Podlej oliwą i wstaw na 30 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów