Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krążki kalmarów z pomidorowym ryżem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej czosnek, cebulę i liść laurowy. Dodaj passatę pomidorową, sól i wlej 500 ml wrzątku. Kiedy całość zacznie wrzeć, wsyp ryż, zamieszaj, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut.
    2. Zamrożone kalmary smaż partiami na oleju, po około 2 min z każdej strony. Zdejmij je z patelni i odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj z ryżem i pokrojoną na kawałki cytryną.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów