Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łopatka wolno gotowana z ryżem z pieczarkami i szpinakiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łopatkę wstaw na 30 min do piekarnika rozgrzanego do 220°C. W rondlu rozgrzej oliwę i zrumień na niej cebulę. Dodaj pieczarki i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj ryż i smaż mieszając przez dodatkową minutę, a następnie podlej wrzącym bulionem.
    2. Wymieszaj, dopraw solą i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut. Dodaj liście szpinaku, wymieszaj i zdejmij z ognia. Gotowe mięso zdejmij z blachy, przetnij foliową torebkę i ostrożnie przełóż na półmisek. Podziel je na włókna przy pomocy 2 widelców i polej sosem. Podawaj z ryżem z pieczarkami i szpinakiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów