Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Masło rozpuść i wymieszaj z musztardą, miodem, cukrem i octem. Mięso umieść na arkuszu folii aluminiowej. Posmaruj je ze wszystkich stron glazurą i zawiń. Szynkę ułóż na blasze i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 150°C. Wyjmij, odwiń ją z folii, zwiększ temperaturę do 200°C i wstaw ponownie do piekarnika. Piecz 20-25 min, podlewając od czasu do czasu sosem.
- W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej czosnek. Wsyp ryż i smaż przez 1-2 min. Dodaj 2 kawałki skórki z pomarańczy (bez białej błonki) i gorący bulion, wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut. Z gotowego ryżu usuń skórki, posyp go pietruszką i wymieszaj. Upieczoną szynkę podawaj z ryżem i cząstkami pomarańczy.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5