Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Z kapusty delikatnie zdejmij około 16 liści, wytnij z nich twarde łodygi i obgotuj przez 10 min we wrzącej wodzie. Wyjmij i dokładnie odsącz na ręczniku. Resztę kapusty poszatkuj.
- W rondlu rozgrzej połowę oliwy i obsmaż na niej kiełbaski, aż będą złociste z każdej strony. Przełóż je na talerz. Do rondla wlej resztę oliwy. Dodaj cebulę, seler naciowy oraz kiełbaski z iberyjskiej wieprzowiny, a następnie kapustę, marchew i pomidory. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i duś pod przykryciem.
- Każdą obsmażoną wcześniej kiełbaskę zawiń w 2 liście kapusty i umieść w rondlu na warzywach. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut, potrząsając rondlem co pewien czas. Na koniec zdejmij pokrywkę, i gotuj danie przez kilka minut, by odparować nadmiar wody. W razie potrzeby dopraw solą.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5