Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do mieszanki sałat z rukolą dodaj odsączoną z zalewy i pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę oraz cebulę. Dopraw solą, oliwą i octem, wymieszaj. Zamrożone kotleciki z dorsza smaż partiami na złoto na gorącym oleju.
- Po usmażeniu odkładaj na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sałatą.
Szukasz pomysłu na szybki i pyszny obiad? Nie masz czasu na długie gotowanie, a nie chcesz znowu podawać na kolację kanapek? Wypróbuj kotleciki z dorsza, których przygotowanie zajmie Ci dosłownie kilkanaście minut! Zamrożone kotleciki wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię i już po chwili będziesz cieszyć doskonałym rybnym smakiem. Gotowe kotlety z dorsza możesz podawać z pyszną sałatką. Jej przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż pięć minut! Mieszanka sałat z rukolą, pieczona papryka i cebula – to wszystko, czego potrzebujesz. Teraz wystarczy całość doprawić solą, oliwą i octem, a na koniec wymieszać. Tak przygotowana sałatka to powiew świeżości na Twoim talerzu – nie tylko świetnie smakuje, ale również doskonale wygląda. Danie możesz podawać bez dodatków, lecz jeśli masz na to ochotę, zaserwuj je z ziemniakami, ryżem lub chlebem.
Przepis na kotlety z dorsza w towarzystwie pysznej sałatki to potrawa, która sprawdzi się idealnie jako obiad, kolacja lub po prostu szybka przekąska
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5