Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowane dorady

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorady natrzyj od środka i na zewnątrz solą. Przy pomocy ostrego noża zrób w skórze z obu stron płytkie nacięcia. Osusz dorady papierowym ręcznikiem i posmaruj odrobiną oliwy. 
    2. Smaż z obu stron na dużym ogniu na dobrze rozgrzanej patelni grillowej (można je upiec także na grillu). Kiedy ryby się zrumienią, oprósz je z obu stron mąką, w razie potrzeby dolej oliwy i smaż dodatkowe 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie usmażone. 
    3. Dorady ułóż na półmisku, posyp czosnkiem i natką pietruszki. Podawaj z kawałkami cytryny.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów