Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w kostkę i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj 4 ząbki czosnku, pokruszony liść laurowy, oregano, paprykę i 1 łyżkę oliwy. Wymieszaj dokładnie rękoma. W szerokim rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj mięso i smaż, często mieszając, aż się zrumieni z każdej strony. Zmniejsz ogień, dodaj Chorizo i 150 ml wody. Duś pod przykryciem przez około 30 minut, aż mięso zmięknie.
- W międzyczasie na szerokiej patelni rozgrzej resztę oliwy i podsmaż na niej pozostały czosnek. Kiedy zacznie się rumienić, dodaj papryczki Padrón. Posyp solą i smaż na dużym ogniu, aż zmiękną. Mięso przełóż do miski, posyp oliwkami i papryczkami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5