Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W woku rozgrzej pół łyżki oleju kokosowego. Przesmaż na nim krewetki oraz czosnek. Dopraw pieprzem cytrynowym i odstaw do wystygnięcia. Marchew wrzuć do wrzącej wody i gotuj 8 min. W woku rozgrzej kolejne pół łyżki oleju kokosowego i podsmaż na nim imbir, białą część dymki oraz trawę cytrynową. Następnie wlej 2 roztrzepane jajka. Smaż mieszając, aż się zetną, po czym dodaj odcedzoną marchew i grzyby Mun.
- Partiami, energicznie mieszając, dodawaj ugotowany ryż. Dopraw sosem sojowym, pieprzem cytrynowym i cukrem. Smaż 3 min. Pod koniec smażenia dodaj krewetki i kiełki fasoli.
- W międzyczasie żółtka z pozostałych 3 jaj wymieszaj z kolendrą i pieprzem cytrynowym. Smaż je porcjami na pozostałym oleju kokosowym, tak by uzyskać 4 cienkie omlety potrzebne do dekoracji dania. Ryż nałóż do miseczek, na wierzchu połóż omlet oraz wafle ryżowe. Posyp zieloną częścią dymki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5