Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Polędwiczki z kurczaka dopraw połową sosu sojowego i pieprzem, a następnie obsmaż dokładnie z każdej strony na 2 łyżkach oleju kokosowego. Makaron gotuj 3 min w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedź, przepłucz zimną wodą i przełóż do miski.
- W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego. Podsmaż na nim cebulę, czosnek i imbir. Dodaj roztrzepane jajka oraz sos Sriracha, smaż intensywnie mieszając, aż jajka się zetną. Dodaj kapustę i odsączone kiełki, smaż 5 min mieszając, by warzywa nie przywarły do woka.
- Dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym i cukrem, a następnie dodaj obsmażone polędwiczki i bazylię. Delikatnie połącz z makaronem. Na koniec dopraw pieprzem. Podawaj udekorowane dymką i prażynkami krewetkowymi.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5