Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Namoczony makaron odcedź i pokrój na kawałki. Owoce morza wrzuć na 5 minut do wrzącej wody, odcedź.
- W woku rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż na nim cebulę, czosnek i imbir. Wlej roztrzepane jajka oraz sos Sriracha, energicznie wymieszaj. Kiedy jajka się zetną, dodaj owoce morza, a następnie partiami makaron. Smaż mieszając około 4 min.
- Gdy makaron będzie miękki, dodaj przyprawy: sos sojowy, sos ostrygowy, sos rybny, cukier i pieprz. Zmniejsz ogień i wymieszaj, by rozprowadzić je równomiernie. Na oddzielnej patelni, na reszcie oleju zrumień tofu. Dodaj je do potrawy wraz ze szpinakiem i kiełkami fasoli, wymieszaj. Na koniec dodaj listki bazylii i dymkę.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5