Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Cielęcinę pokrój na mniejsze kawałki, dopraw do smaku solą i pieprzem, nasmaruj olejem kokosowym i usmaż na patelni. Dodaj trawę cytrynową, podlej wodą do połowy wysokości mięsa i duś 40 min. Namoczony makaron odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
- W woku rozgrzej resztę oleju. Dodaj cebulę, czosnek, imbir, pora oraz kapustę. Smaż mieszając 2 minuty. Następnie wlej roztrzepane jajka wymieszane z papryką i kolendrą. Smaż mieszając, aż się zetną. Dodaj uduszoną cielęcinę i makaron, a po 2 minutach smażenia – kiełki fasoli.
- Gdy makaron będzie miękki, dopraw do smaku sosem sojowym, sosem ostrygowym, sosem rybnym i cukrem. Zmniejsz ogień i dobrze wymieszaj całość, by równomiernie rozprowadzić przyprawy. Na koniec dodaj dymkę.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5