Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Polędwiczki z kurczaka wymieszaj z 2 łyżkami sosu Pad Thai, a następnie obsmaż z każdej strony w rozgrzanym woku na 0,5 łyżki oleju kokosowego i odłóż na talerz. Namoczony makaron odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Tofu obsmaż na złoty kolor z każdej strony na 0,5 łyżki rozgrzanego oleju, odłóż.
- W woku bardzo mocno rozgrzej resztę oleju i wbij jajka. Porządnie wymieszaj, a następnie dodaj kawałki obsmażonego kurczaka i namoczony makaron. Zmniejsz płomień do połowy i smaż mieszając przez około 4 min.
- Dodaj resztę sosu Pad Thai, orzeszki, pokrojoną dymkę i odsączone kiełki fasoli. Dopraw sokiem z 1 limonki i cukrem, dokładnie wymieszaj. Każdą porcję podawaj z 2 ćwiartkami limonki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5