Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso dopraw solą, pieprzem, połową sosu sojowego i ostrygowego oraz kolendrą. Umieść je w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Piecz 15 min, a następnie zmniejsz temperaturę do 150°C, naczynie przykryj pokrywką i piecz jeszcze 1,5 godz., podlewając co jakiś czas powstającym podczas pieczenia sosem. Upieczoną szynkę pokrój w plastry.
- Namoczony makaron gotuj 3 minuty w osolonej wodzie, odcedź, wypłucz pod bieżącą wodą i pokrój na mniejsze kawałki. Grzyby gotuj 5 min w tej samej wodzie, w której się moczyły.
- W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim cebulę, czosnek, paprykę i imbir. Wlej roztrzepane jajka i smaż przez chwilę, energicznie mieszając. Dodaj kapustę, grzyby i sos Sriracha, wymieszaj. Następnie dodaj makaron, a po wymieszaniu przyprawy: resztę sosu sojowego i ostrygowego oraz sos rybny. Dobrze wymieszaj, żeby rozprowadzić równomiernie przyprawy. Podawaj z plasterkami szynki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5