Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żeberka ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej dołączonym do opakowania sosem i posyp sezamem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz 20 minut. Marchew podgotuj przez 8 minut we wrzącej wodzie.
- W woku rozgrzej olej kokosowy. Podsmaż na nim imbir oraz cebulę. Następnie wlej roztrzepane jajka i mieszaj aż się zetną. Dodaj odcedzoną marchew i kapustę pekińską. Smaż 3 minuty. Energicznie mieszając dodawaj partiami ugotowany ryż. Dopraw sosem sojowym, cukrem i pieprzem. Pod koniec smażenia, cały czas mieszając, dodaj kiełki fasoli. Upieczone żeberka podawaj z ryżem, posypane dymką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5