Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Morszczuka wymieszaj z czosnkiem, sokiem z 2 limonek oraz solą, następnie odstaw w chłodne miejsce na 20 minut. Mleczko kokosowe zagotuj z cukrem i sosem rybnym. Dodaj sok z 2 limonek, gotuj na małym ogniu przez ok. 20 min. Do gotującego się mleczka dodaj pokrojoną trawę cytrynową i imbir. Dopraw do smaku pieprzem i ostrą papryką.
- Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni, a gdy się zrumienią, dodaj je do sosu (część odłóż do dekoracji). Do sosu włóż kawałki ryby, gotuj 10 min, aż sos zgęstnieje. Dodaj kapustę, gotuj 10 min. Rybę podawaj z ryżem basmati i cząstkami limonki, posypaną dymką i wiórkami kokosowymi.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5