Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ryż jaśminowy zalej zimną wodą i odstaw na 15 min. Następnie dobrze wypłucz na sitku pod bieżącą wodą. Przełóż do rondelka, zalej mleczkiem kokosowym, dodaj cukier, 2 łyżki wiórków kokosowych oraz cynamon i gotuj na małym ogniu przez ok. 20 min.
- Zdejmij z ognia, przykryj szczelnie pokrywką i odstaw w ciepłe miejsce na 20 min. Ugotowany ryż rozłóż na folii aluminiowej. Dokładnie pokryj go listkami świeżej mięty, na środku ułóż pasek z mango. Zwiń jak sushi, formując rulon i wstaw do lodówki na 20 min. Po wyjęciu z folii obtocz w uprażonych na suchej patelni wiórkach kokosowych. Podawaj z chutneyem z mango.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5